Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ansen

Middels een opstalverzekering in Ansen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw woning als gevolg van zaken als brand, ontploffing, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de meterkast, of bijvoorbeeld het plafond. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met onze vergelijker vergelijk jij online de best beoordeelde opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars zoals o.a. Univé, BLG wonen of Nationale Nederlanden op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Ansen, gemeente Westerveld, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Regionummer0522 (+31522)
Bewoners 18940
Postcodegebieden7964
WijkenDiever
Plaatsen nabijverzekering-ruinen, opstalverzekering-ijhorst, polis-nijeveen, verzekering-linde, woonhuisverzekering-linde en rouveen
opstalverzekering-ansen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Ansen, juni 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door inbraak, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, brand. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de ramen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals zonwering of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Ansen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Ansen, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Ansen. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie), dan dienen met name de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies assuradeurs zoals FBTO en Allsecur schommelen tussen €7 – €11,75. Voer in de basis in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Reaal pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (7964) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt daarna de beste verzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Ansen? De modale verzekeringen schommelen tussen €9,25 tot €14. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Ansen? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid) en ook De Goudse Opstalverzekering. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Ansen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Westerveld afsluiten? Check de meest populaire of goedkoopste verzekeraar voor regio 7964.

Bekijk deze woonverzekeringen in Drenthe in juni 2024

 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij één assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn ontploffing, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), inbraak of vandalisme, schroeien of smelten, brand of explosie, een omgevallen boom. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door slecht onderhoud, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hierna vind je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. inbraak of brand is vaak inbegrepen. Let op, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De volière, schuur, overkapping, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. het zwembad. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

‘De vergelijker is prettig in gebruik

G. van der Meer, Ansen (juni 2024)