Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Boekel

Via de opstalverzekering in Boekel – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades aangaande een huis door toedoen van onder andere diefstal, ontploffing, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de isolatie, maar ook de open haard. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je online de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders als Verzekeruzelf.nl, Centraal Beheer of Independer op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Boekel, gemeente Boekel, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoekel
(Net) nummer0492 (+31492)
Inwoners 10254
Postcodegebieden5427
BuurtenBoekel
Plaatsen nabijverzekering-Bodegraven-Reeuwijk, opstalverzekering-Beverwijk, polis-Bergen Noord-Holland, verzekeringspakket-Appingedam, Binnenmaas en woonhuisverzekering-Beverwijk
opstalverzekering-boekel

Woonhuisverzekering vergelijken in Boekel, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Deze dekking sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als vaste muren. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals laptop of een kapotte TV). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Boekel? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Boekel, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Boekel. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, brand of explosie), dan horen uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Dankzij ons vergelijkscript kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van partijen zoals OHRA of Allianz zitten maandelijks tussen €7,25 tot €13. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Klaverblad opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, adres (5427) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je achterhaalt hierna de relevante verzekeringen die matchen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Boekel? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €6,25 – €13,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Boekel? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) of juist nowGo Opstalverzekering Bewust. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Boekel.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Boekel afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor regio 5427.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij eenzelfde maatschappij. Bij schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als inbraak, brand, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7) of wateroverlast, brand of explosie, olie, rook en roet, schroeien of smelten. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, overstromingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik of ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. storm of inbraak wordt meestal gedekt. Let op, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, overkapping, garage, schuur en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan planten. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Boekel, Venhorst.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

N. de Bruin, Boekel (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente