Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Kampen

Middels een opstalverzekering in Kampen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades aangaande een huis door toedoen van o.a. aanrijding en aanvaring, diefstal, brand, vandalisme. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de waterafvoer, of denk aan de meterkast. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels onze vergelijktool vergelijk jij eenvoudig een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. FBTO, Allsecur of Interpolis op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Kampen, gemeente Kampen, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
(Regio) nummer038 (+3138)
Inwoners 51950
Postcodegebieden8260
WijkenKampen
Naburige plaatsenverzekering-Kaag en Braassem, opstalverzekering-Hilvarenbeek, polis-Heerlen, verzekeringspakket-Eindhoven, Houten en woonhuisverzekering-Horst aan de Maas
opstalverzekering-kampen

Woonhuisverzekering vergelijken in Kampen, april 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door diefstal, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Niet vergeten: Deze verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als jouw kookplaat. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals scheerapparaat of gebroken servies). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Kampen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Kampen, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Kampen. Wanneer je problemen in de woning krijgt (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, een omgevallen boom, brand of explosie), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Dankzij onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van partijen als Lancyr of Allsecur schommelen tussen €5 – €13,25. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Bovag dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (8260) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt nu de verkrijgbare opstalverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Kampen? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €5,5 en €10,75. De exacte premie is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Kampen? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk) of juist Bruns ten Brink Brand Combi Compleet. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Kampen.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Kampen afsluiten? Vind de best gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor omgeving 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in april 2024

 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Aegon Opstal Basis
 • Unigarant Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen aan te vragen bij dezelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), brand, diefstal, aanrijding en aanvaring of wateroverlast, blikseminslag, een omgevallen boom, vandalisme. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, atoomkernreacties, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna bekijk je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als een inbraak of storm zit vaak bij de polis in. Maar, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n overkapping, garage, schuur, tuinhuisje en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel verzekeraars hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als schuttingen. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

F. de Graaf, Kampen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente