Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lutjegast

Middels een opstalverzekering in Lutjegast – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis door toedoen van aspecten als schade door olie, rook en roet, vandalisme, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de riolering, maar ook geplante bomen. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van deze website vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals o.a. SNS, ASR Verzekeringen of Polis Direct op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Lutjegast, gemeente Grootegast, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Regionummer0594 (+31594)
Bewoners 12155
Postcodegebied9866
BuurtschappenGrootegast
Plaatsen in de buurtverzekering-opende, opstalverzekering-sebaldeburen, polis-burum, verzekering-lucaswolde, woonhuisverzekering-lucaswolde en munnekezijl
opstalverzekering-lutjegast

Woonhuisverzekering vergelijken in Lutjegast, september 2021

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door diefstal, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Noemenswaardig: Deze dekking dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere de ramen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afals DVD-speler of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Lutjegast? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Lutjegast, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Lutjegast. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (onder andere olie, rook en roet, inbraak en diefstal, een omgevallen boom, schroeien of smelten), dan horen met name de dekking en de service in orde te zijn. Via onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van aanbieders zoals OHRA of Aegon liggen tussen de €9,25 tot €13,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nationale Nederlanden dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (9866) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt hierna de actuele opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Lutjegast? De modale polissen variëren tussen de €8,5 tot €10. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Lutjegast? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet of juist Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk). Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Lutjegast.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Grootegast afsluiten? Vind de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor postcodegebied 9866.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Groningen in september 2021

 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Aegon Opstal Allrisk
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij de identieke verzekeraar. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld brand, diefstal, inbraak, schade door olie, rook en roet of brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, schroeien of smelten. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, slecht onderhoud, aardbevingen, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. een ontploffing wordt meestal gedekt. Maar, een ongeluk zoals een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een tuinhuisje, volière, schuur, garage en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.

‘Een onbezorgd gevoel

S. Vos, Lutjegast (september 2021)