Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ypecolsga

Met een opstalverzekering in Ypecolsga – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis door toedoen van o.a. storm (vanaf windkracht 7), inbraak, wateroverlast, vandalisme. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is de schoorsteen, en ook de bezemkast. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij gemakkelijk de meest afgesloten opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als bijv. Ditzo, Turien en Co of OHRA op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Ypecolsga, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regionummer0514 (+31514)
Bewoners 84048
Postcodegebieden8554
WijkenBolsward
Plaatsen in de buurtverzekering-indijk, opstalverzekering-terkaple, polis-bantega, verzekering-boornzwaag, woonhuisverzekering-boornzwaag en akmarijp
opstalverzekering-ypecolsga

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Ypecolsga, april 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door ontploffing, blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet. Let op: Dit type verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de vloerverwarming. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals (sport)kleding of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Ypecolsga? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Ypecolsga, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Ypecolsga. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, olie, rook en roet, brand of explosie), dan behoren met name de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Met behulp van onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies maatschappijen als ING en Reaal zitten maandelijks tussen €8,25 en €12,25. Vul hierboven eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Polis Direct dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (8554) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: type huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt hierna de beschikbare verzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Ypecolsga? De gemiddelde premies schommelen tussen €5 – €11,25. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn woning in Ypecolsga? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Klaverblad Opstalverzekering Royaal en/of Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Ypecolsga.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor de buurt 8554.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • SNS Inboedelverzekering
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te nemen bij dezelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer verzekeringen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan ontploffing, wateroverlast, blikseminslag, diefstal en olie, rook en roet, blikseminslag, wateroverlast, brand of explosie. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hierna ontdek je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n garage, schuur, overkapping, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan overkappingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

J. van Loon, Ypecolsga (april 2024)