Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Retranchement

Aan de hand van een opstalverzekering in Retranchement – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw woning als gevolg van o.a. storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, brand, wateroverlast. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de open haard, of bijvoorbeeld de zonnepanelen . Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via deze website vergelijk jij online een aantal opstalverzekeringen van gevestigde partijen als bijv. FBTO, Aon Direct of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Retranchement, gemeente Sluis, Zeeland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
(Regio) nummer0117 (+31117)
Inwoners 23639
Postcodes4525
WijkenSluis
Plaatsen in de omgevingverzekering-aardenburg, opstalverzekering-hoofdplaat, polis-cadzand, verzekering-colijnsplaat, woonhuisverzekering-colijnsplaat en waterlandkerkje
opstalverzekering-retranchement

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Retranchement, juni 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door diefstal, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, wateroverlast. Noemenswaardig: Deze polis dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan het leidingwerk. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als schuurtje of een stukke TV). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Retranchement? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Retranchement, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Retranchement. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door brand of explosie, schroeien of smelten, een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan dienen natuurlijk de service en uitkeringen uitstekend te werken. Geholpen door ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies maatschappijen als Interpolis en ASR Verzekeringen schommelen tussen €9,75 – €11,75. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: InShared pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (4525) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je ziet daarna de beschikbare verzekeraars die matchen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Retranchement? De modale verzekeringen variëren tussen de €9,75 – €10,75. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Retranchement? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Bovag Thuispakket (Allrisk) of juist Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk. Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Retranchement.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Sluis afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor de buurt 4525.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zeeland in juni 2024

 • Allsecur Compleet
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn ontploffing, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme en brand of explosie, een omgevallen boom, olie, rook en roet, inbraak en diefstal. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van aardbevingen, constructie- of installatiefouten, overstromingen, slecht onderhoud of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand tref je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. ontploffing of inbraak wordt meestal gedekt. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw schuur, tuinhuisje, garage, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

T. van de Veen, Retranchement (juni 2024)