Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Reitsum

Met een opstalverzekering in Reitsum (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan onder andere wateroverlast, aanrijding en aanvaring, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7). Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de bijkeuken, maar ook de gang. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk vele opstalverzekeringen van gevestigde assuradeurs zoals De Goudse, Allianz of nowGo op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Reitsum, gemeente Ferwerderadiel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Regionummer0519 (+31519)
Inwoners 8701
Postcodegebieden9175
WijkenBouwstreek
Plaatsen in de regioverzekering-ginnum, opstalverzekering-blije, polis-ballum, verzekering-hantum, woonhuisverzekering-hantum en buren
opstalverzekering-reitsum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Reitsum, april 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door brand, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast. Let op: Deze module sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Bijvoorbeeld leidingen in huis. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals sieraden of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Reitsum? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

  • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
  • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
  • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
  • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
  • De eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Reitsum, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Reitsum. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (onder andere blikseminslag, brand of explosie, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan horen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies bedrijven als Ditzo of REAAL Verzekeringen schommelen tussen €9,5 – €12,75. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Delta Lloyd dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

  1. Wie ben jij?

    Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (9175) huisnummer, en gezinsgrootte.

  2. Specificeer jouw woning

    Gevraagde gegevens: type huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

  3. Aanvullende gegevens huis

    Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

  4. Premies berekenen

    Je treft in de volgende stap de verkrijgbare verzekeraars die in lijn zijn met de opgegeven info.

  5. De opstalverzekering afsluiten

    Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Reitsum? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,75 tot €10,5. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

  • Type dekking
  • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
  • Opleverdatum
  • Postcode
  • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Reitsum? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Klaverblad Verzekeringspakket Budget of juist Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Reitsum.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Ferwerderadiel afsluiten? Check de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekering voor postcodegebied 9175.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in april 2024

  • InShared Opstalverzekering
  • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
  • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
  • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
  • InShared Opstalverzekering
  • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
  • ANWB Woonpakket Plus
  • Klaverblad Opstalverzekering Budget

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij eenzelfde maatschappij. Bij schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
  1. Combinatievoordeel
  2. Centraal aanspreekpunt
  3. Geen discussie tussen verzekeraars
  4. Minder administratiekosten
  5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan brand, vandalisme, aanrijding en aanvaring, inbraak en vandalisme, wateroverlast, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Onderstaand ontdek je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
  2. Glasverzekering
    Schade aan glas door iets als brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
  3. Losse gebouwen / garages
    De garage, overkapping, schuur, volière en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
  4. Tuin
    Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan bestratingen. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.

‘Aansprakelijkheid en inboedel in één polis, super!

N. de Jonge, Reitsum (april 2024)