Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Drachten

Via de opstalverzekering in Drachten – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van onder andere brand, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, blikseminslag. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de bezemkast, en ook geplante bomen. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs als FBTO, Turien en Co of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Drachten, gemeente Smallingerland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Regionummer0512 (+31512)
Aantal inwoners 55439
Postcodegebieden9200
BuurtschappenDrachten
Plaatsen in de buurtverzekering-wanswert, opstalverzekering-reitsum, polis-ferwert, verzekering-brantgum, woonhuisverzekering-brantgum en ginnum
opstalverzekering-drachten

Woonhuisverzekering vergelijken in Drachten, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Deze module sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de kozijnen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals geluidsapparatuur of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Drachten? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

  • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
  • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
  • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
  • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
  • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Drachten, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Drachten. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan olie, rook en roet, inbraak en diefstal, een omgevallen boom, brand of explosie), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Via de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van maatschappijen zoals Independer of ABN AMRO zitten maandelijks tussen €5 tot €14,5. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: FBTO dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

  1. Persoonsgegevens doorgeven

    Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (9200) huisnummer, en gezinsgrootte.

  2. Specificeer jouw woning

    Gevraagde gegevens: beschrijving woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

  3. Aanvullende gegevens huis

    Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

  4. Opstalverzekeringen berekenen

    Je ziet daarna de relevante verzekeraars die rijmen met jouw zoekvraag.

  5. De opstalverzekering afsluiten

    Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Drachten? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,25 tot €12. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

  • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
  • Wat kost het om het huis te herbouwen?
  • Bouwdatum
  • Adres
  • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Drachten? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering of Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Drachten.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Smallingerland afsluiten? Vind de meest populaire of voordeligste maatschappij voor regio 9200, 9201, 9202, 9203, 9204, 9205, 9206, 9207.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in april 2024

  • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
  • Univé Opstalverzekering (AR)
  • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
  • Allianz Inboedelverzekering (AR)
  • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
  • Aegon Opstal Allrisk
  • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
  • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij dezelfde partij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
  1. Pakketkorting
  2. Een contactpersoon
  3. Geen discussie tussen verzekeraars
  4. 1 account en minder administratieve rompslomp
  5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld brand, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, vandalisme of blikseminslag, olie, rook en roet, vandalisme, een omgevallen boom. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van constructie- of installatiefouten, aardbevingen, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop bekijk je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
  2. Glasverzekering
    Glasschade als resultaat van bjiv. inbraak of storm is vaak inbegrepen. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
  3. Garages en bijgebouwen
    Je tuinhuisje, garage, volière, schuur en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
  4. Tuin
    Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Drachten, Overig Smallingerland.

‘Vroeger bij een adviseur, nu heb ik alles zelf geregeld

V. de Bruin, Drachten (april 2024)