Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Smallingerland

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Smallingerland – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis door toedoen van bijvoorbeeldblikseminslag, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, diefstal. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de meterkast, en ook de oven. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als Huis In Eén Verzekeringen, ANWB of Reaal op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Smallingerland, gemeente Smallingerland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
(Net) nummer0512 (+31512)
Bewoners 55439
Postcodegebied9214
WijkenDrachten
Plaatsen nabijverzekering-Sluis, opstalverzekering-Schagen, polis-Lansingerland, verzekeringspakket-Hardenberg, Sint Anthonis en woonhuisverzekering-Simpelveld
opstalverzekering-smallingerland

Woonhuisverzekering vergelijken in Smallingerland, april 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door ontploffing, brand, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Goed om te weten: Deze dekking dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als jouw kookplaat. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afals schoenen of kapotte meubels). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Smallingerland? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Smallingerland, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Smallingerland. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal, schroeien of smelten), dan horen natuurlijk de dekking en de service in orde te zijn. Via de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van partijen als OHRA en Allsecur zitten maandelijks tussen €5,5 – €12,75. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook OHRA dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (9214) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je opent daarna de beste polissen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Smallingerland? De gemiddelde polissen variëren tussen de €6,75 en €11,25. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Smallingerland? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Unigarant Inboedelverzekering of juist Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Smallingerland.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Smallingerland afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of voordeligste aanbieder voor postcode 9214.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Allsecur Compleet
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij één assuradeur. In het geval van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer vergoedingen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn blikseminslag, brand, wateroverlast, schade door olie, rook en roet en vandalisme, een omgevallen boom, blikseminslag, schroeien of smelten. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand bekijk je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal die door een raam gaat is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een garage, schuur, volière, overkapping en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als bestratingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Drachten, Overig Smallingerland.

‘Kies niet voor de goedkoopste verzekering, kijk naar dekking!

V. van der Meulen, Smallingerland (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente