Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gaast

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Gaast (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door bijvoorbeeldstorm (vanaf windkracht 7), vandalisme, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan jouw kookplaat, of bijvoorbeeld het leidingwerk. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels deze website vergelijk je eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde partijen zoals SNS, BLG wonen of ING op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Gaast, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Net) nummer0515 (+31515)
Bewoners 84048
Postcodes8757
BuurtenBolsward
Plaatsen in de regioverzekering-piaam, opstalverzekering-cornwerd, polis-pingjum, verzekering-hidaard, woonhuisverzekering-hidaard en kornwerderzand
opstalverzekering-gaast

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Gaast, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door wateroverlast, blikseminslag, vandalisme, brand. Goed om te weten: Deze verzekering dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de oven. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals frituurpan of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Gaast? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

  • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
  • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
  • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
  • Prijs: Hoe duur is de polis per maand?
  • Vrijwillige eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Gaast, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Gaast. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Middels de vergelijkingstool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies verzekeraars zoals Independer en Aegon schommelen tussen €6 tot €11. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Independer polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

  1. Wie ben jij?

    Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (8757) huisnummer, en samenstelling huishouden.

  2. Beschrijving van je woning

    Gevraagde gegevens: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

  3. Details van het huis

    Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

  4. Berekenen van de maandelijkse premie

    Je bekijkt vervolgens de relevante verzekeraars die matchen met jouw zoekvraag.

  5. Online afsluiten

    Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Gaast? De doorsnee polissen schommelen tussen €6 en €11,25. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

  • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
  • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
  • Opleverdatum
  • Omgeving
  • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Gaast? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ANWB Inboedelverzekering en Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Gaast.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Vind de meest populaire of voordeligste verzekeraar voor regio 8757.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in april 2024

  • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
  • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
  • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
  • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
  • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
  • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
  • Univé Opstalverzekering (EUG)
  • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen aan te vragen bij eenzelfde verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
  1. Pakketkorting
  2. Centraal aanspreekpunt
  3. Geen discussie tussen verzekeraars
  4. Slechts eenmaal poliskosten
  5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als brand, wateroverlast, vandalisme, ontploffing en vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet, inbraak en diefstal. Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hierna vind je nuttige details over enkele veel besproken topics:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
  2. Glasverzekering
    Glasschade door iets als storm of brand zit vaak bij de polis in. Let op, een bal of ladder door een ruit valt niet onder jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
  3. Garages en bijgebouwen
    De overkapping, schuur, garage, volière en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
  4. Tuin
    Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘De vergelijker is prettig in gebruik

H. Jonker, Gaast (april 2024)