Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Darp

Via de opstalverzekering in Darp – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan zaken als storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, diefstal, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de waterafvoer, of bijvoorbeeld de vloerverwarming. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk jij moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde bedrijven als Ditzo, Allianz of Interpolis op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Darp, gemeente Westerveld, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
(Regio) nummer0521 (+31521)
Bewoners 18940
Postcodegebied7973
WijkenDiever
Plaatsen in de omgevingverzekering-havelte, opstalverzekering-ruinen, polis-ijhorst, verzekering-fluitenberg, woonhuisverzekering-fluitenberg en ruinerwold
opstalverzekering-darp

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Darp, juli 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak, schade door olie, rook en roet. Goed om te weten: Dit type verzekering regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de garage. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals brillen/lenzen of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Darp? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Darp, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Darp. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast), dan dienen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Dankzij onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van bedrijven als Lancyr en/of Centraal Beheer variëren tussen de €7,25 – €12. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Turien en Co pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (7973) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt vervolgens de relevante woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Darp? De doorsnee polissen variëren tussen de €9,25 tot €13. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Darp? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als ZLM Gezinspakket of juist De Goudse Opstalverzekering. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Darp.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Westerveld afsluiten? Check de best beoordeelde of voordeligste maatschappij voor postcodegebied 7973.

Veel gekozen woonverzekeringen in Drenthe in juli 2024

 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij één partij. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere modules die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld wateroverlast, aanrijding en aanvaring, inbraak, schade door olie, rook en roet of olie, rook en roet, vandalisme, blikseminslag, inbraak en diefstal. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, overstromingen, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand ontdek je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. ontploffing of inbraak wordt meestal gedekt. Alleen, een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n overkapping, volière, schuur, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan schuurtjes. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

L. van Leeuwen, Darp (juli 2024)