Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Rutten

Door middel van een opstalverzekering in Rutten – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning die ontstaan zijn door o.a. storm (vanaf windkracht 7), inbraak, ontploffing, blikseminslag. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de heg, maar ook de vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als De Goudse, Avéro Achmea of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Rutten, gemeente Noordoostpolder, Flevoland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
(Net) nummer0527 (+31527)
Aantal inwoners 46439
Postcodes8312
BuurtschappenEmmeloord
Plaatsen in de buurtverzekering-creil, opstalverzekering-nagele, polis-mastenbroek, verzekering-swifterbant, woonhuisverzekering-swifterbant en ens
opstalverzekering-rutten

Woonhuisverzekering vergelijken in Rutten, september 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door inbraak, ontploffing, wateroverlast, diefstal. Goed om te weten: Deze polis dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Zoals de meterkast. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als geluidsapparatuur of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Rutten? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Rutten, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Rutten. Mocht de situatie zich voordoen dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere wateroverlast, inbraak en diefstal, brand of explosie, vandalisme), dan behoren zeker de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Dankzij onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals Lancyr of REAAL Verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,75 tot €10. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Centraal Beheer opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, adres (8312) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt daarna de beste verzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Rutten? De modale polissen liggen tussen de €7 en €13,5. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Rutten? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk) of juist Generali Woonhuisverzekering. Moeite met vergelijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Rutten.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Noordoostpolder afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor regio 8312, 8313.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Flevoland in september 2023

 • SNS Woonhuisverzekering
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen te nemen bij eenzelfde aanbieder. In het geval van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er zijn nog meer dekkingen die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan aanrijding en aanvaring, brand, vandalisme, wateroverlast en wateroverlast, schroeien of smelten, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade door roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  De overkapping, tuinhuisje, volière, garage en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

J. Smits, Rutten (september 2023)