Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Rotstergaast

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Rotstergaast – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning als gevolg van aspecten als vandalisme, diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de zonnepanelen , of denk aan de riolering. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met behulp van deze website vergelijk je moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs zoals Zelf, ABN AMRO of Nederlanden van Nu op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Rotstergaast, gemeente De Fryske Marren, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
(Net) nummer0513 (+31513)
Aantal inwoners 51265
Postcodes8462
BuurtschappenAkmarijp
Naburige plaatsenverzekering-rottum, opstalverzekering-gersloot, polis-mildam, verzekering-waskemeer, woonhuisverzekering-waskemeer en de-knipe
opstalverzekering-rotstergaast

Woonhuisverzekering vergelijken in Rotstergaast, juli 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, vandalisme, blikseminslag, inbraak. Niet vergeten: Deze polis regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de meterkast. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals tegelvloer of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Rotstergaast? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Rotstergaast, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Rotstergaast. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als wateroverlast, inbraak en diefstal, schroeien of smelten, een omgevallen boom), dan horen uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De kosten van bedrijven als HEMA of REAAL Verzekeringen variëren tussen de €7,25 en €11,25. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Europeesche afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (8462) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet hierna de verkrijgbare verzekeringen die matchen met jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Rotstergaast? De reguliere verzekeringen variëren tussen de €5,75 – €14,5. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Rotstergaast? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk en Generali Woonpakket. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Rotstergaast.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in De Fryske Marren afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of goedkoopste maatschappij voor regio 8462.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in juli 2024

 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen af te sluiten bij één partij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als brand, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, wateroverlast of schroeien of smelten, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, blikseminslag. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van atoomkernreacties, overstromingen, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hierna bekijk je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als storm of inbraak is vaak inbegrepen. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n tuinhuisje, overkapping, garage, schuur en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bestratingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.

‘De vergelijker is prettig in gebruik

U. van Veen, Rotstergaast (juli 2024)