Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hichtum

Middels een opstalverzekering in Hichtum (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door o.a. wateroverlast, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de gevel, of denk aan een tuinhek. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. Europeesche, Aegon of nowGo op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Hichtum, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regionummer0515 (+31515)
Bewoners 84048
Postcodegebieden8743
BuurtenBolsward
Plaatsen in de omgevingverzekering-burgwerd, opstalverzekering-reahus, polis-iens, verzekering-workum, woonhuisverzekering-workum en itens
opstalverzekering-hichtum

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Hichtum, juni 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door brand, aanrijding en aanvaring, inbraak, ontploffing. Goed om te weten: Deze polis verzekert alleen schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de schutting. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items als horloges of een stukke televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Hichtum? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Hichtum, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Hichtum. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een omgevallen boom, olie, rook en roet, vandalisme, blikseminslag), dan dienen uiteraard de dekking en de service uitstekend te werken. Via onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van bedrijven als Delta Lloyd en/of Allianz variëren tussen de €9,25 tot €12,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Bovag polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (8743) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de actuele polissen die in lijn zijn met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hichtum? De modale polissen zitten maandelijks tussen €6,5 en €10,5. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Hichtum? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als ANWB Woonpakket Plus of juist Bovag Thuispakket (EUG). Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Hichtum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Bekijk de beste of goedkoopste verzekering voor omgeving 8743.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in juni 2024

 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • HEMA Woonverzekering
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen onder te brengen bij één assuradeur. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan ontploffing, vandalisme, inbraak, storm (vanaf windkracht 7) en wateroverlast, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, vandalisme. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van slecht onderhoud, atoomkernreacties, aardbevingen, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop lees je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je schuur, garage, volière, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

G. Brouwer, Hichtum (juni 2024)