Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Raerd

Via de opstalverzekering in Raerd (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning die ontstaan zijn door onder andere ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, vandalisme. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de hal, of bijvoorbeeld de stroomvoorziening. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van deze website vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van populaire maatschappijen als SNS, DAK of ING op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Raerd, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
(Regio) nummer0566 (+31566)
Inwoners 84048
Postcodes9012
BuurtschappenBolsward
Plaatsen in de buurtverzekering-jirnsum, opstalverzekering-idaerd, polis-warstiens, verzekering-kinnum, woonhuisverzekering-kinnum en eagum
opstalverzekering-raerd

Online woonhuisverzekering vergelijken in Raerd, juli 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Let op: Deze module dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als dakpannen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als apparatuur of schade aan kleding). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Raerd? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Raerd, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Raerd. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als wateroverlast, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen met name de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van maatschappijen als Lancyr of SNS schommelen tussen €5,5 – €12,5. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Allsecur juli 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (9012) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: type woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet hierna de verkrijgbare verzekeraars die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Raerd? De doorsnee polissen variëren tussen de €7,25 – €12. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Raerd? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als nowGo Opstalverzekering Comfort en Reaal Opstal (adviseur). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Raerd.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Check de meest populaire of voordeligste verzekeraar voor postcode 9012.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in juli 2024

 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Allsecur Uitgebreid
 • De Goudse Opstalverzekering
 • Univé Woonpakket (AR)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Goudse Inboedelverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij de identieke assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), brand, vandalisme of blikseminslag, inbraak en diefstal, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop lees je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of storm wordt meestal gedekt. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een garage, volière, overkapping, schuur en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan bestratingen. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

Familie. Willemsen, Raerd (juli 2024)