Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wetering

Aan de hand van een opstalverzekering in Wetering – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis wat gerelateerd is aan zaken als brand, blikseminslag, ontploffing, inbraak. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de gevel, of bijvoorbeeld een zwembad. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met onze vergelijktool vergelijk jij snel vele opstalverzekeringen van gevestigde assuradeurs als FBTO, ASR Verzekeringen of Nederlanden van Nu op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Wetering, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regionummer0521 (+31521)
Inwoners 43333
Postcodegebied8363
BuurtenStad-Steenwijk
Plaatsen in de buurtverzekering-nederland, opstalverzekering-giethoorn, polis-de-bult, verzekering-baars, woonhuisverzekering-baars en wapserveen
opstalverzekering-wetering

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Wetering, juni 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, ontploffing. Niet vergeten: Deze module dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de oven. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenals toiletartikelen of een stukke TV). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Wetering? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Wetering, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Wetering. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan inbraak en diefstal, vandalisme, schroeien of smelten, blikseminslag), dan dienen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Dankzij onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De prijzen van verzekeringsmaatschappijen zoals Lancyr en De Goudse variëren tussen de €7,25 en €13,75. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Unigarant opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, regio (8363) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt vervolgens de beste opstalverzekeringen die rijmen met de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Wetering? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €7,5 – €10. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Wetering? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid) of Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Wetering.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Ontdek de beste of voordeligste polis voor postcode 8363.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in juni 2024

 • FBTO Woonpakket
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • ZLM Gezinspakket
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij één assuradeur. Bij schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan wateroverlast, vandalisme, ontploffing, inbraak en een omgevallen boom, wateroverlast, schroeien of smelten, olie, rook en roet. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van slecht onderhoud, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet of weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder vind je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een inbraak of storm wordt meestal gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een tuinhuisje, overkapping, volière, garage en losse gebouwen worden gewoon meeverzekerd. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Veel verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Prettig, alle verzekeraars in een overzicht

Y. Bakker, Wetering (juni 2024)