Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hoogblokland

Via de opstalverzekering in Hoogblokland – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldbrand, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, ontploffing. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de vaatwasser, en tevens een badkamer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels deze website vergelijk je snel vele opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals HEMA, ANWB of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Hoogblokland, gemeente Giessenlanden, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Netnummer0183 (+31183)
Aantal inwoners 14544
Postcodegebieden4221
WijkenKern
Plaatsen nabijverzekering-vuren, opstalverzekering-schelluinen, polis-meteren, verzekering-heukelum, woonhuisverzekering-heukelum en buurmalsen
opstalverzekering-hoogblokland

Woonhuisverzekering vergelijken in Hoogblokland, september 2021

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, inbraak. Let op: Deze verzekering is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de bijkeuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afals naaimachine of een defecte laptop). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Hoogblokland? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Hoogblokland, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hoogblokland. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere een omgevallen boom, brand of explosie, olie, rook en roet, blikseminslag), dan dienen natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van maatschappijen zoals OHRA en Aegon schommelen tussen €9,75 en €13,75. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: ANWB afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (4221) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Hoogblokland? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €9,25 tot €14. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Hoogblokland? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Reaal Opstal (adviseur) of Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Hoogblokland.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Giessenlanden afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of gewoon een goedkope verzekeraar voor omgeving 4221, 4241.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in september 2021

 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij één aanbieder. In het geval van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer zekerheden die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), inbraak en een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, olie, rook en roet, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten, overstromingen of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hierna lees je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw schuur, overkapping, tuinhuisje, garage en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan het zwembad. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

W. Brouwer, Hoogblokland (september 2021)