Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Budel-Schoot

Door middel van een opstalverzekering in Budel-Schoot – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan zaken als aanrijding en aanvaring, brand, inbraak, diefstal. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de gang, of bijvoorbeeld de bijkeuken. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijker vergelijk je online vele opstalverzekeringen van populaire maatschappijen zoals bijv. Delta Lloyd, ABN AMRO of nowGo op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Budel-Schoot, gemeente Cranendonck, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
(Net) nummer0495 (+31495)
Inwoners 20660
Postcodegebied6023
WijkenBudel
Plaatsen nabijverzekering-budel, opstalverzekering-neeritter, polis-haler, verzekering-evertsoord, woonhuisverzekering-evertsoord en ittervoort
opstalverzekering-budel-schoot

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Budel-Schoot, april 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door schade door olie, rook en roet, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Goed om te weten: Deze verzekering verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere het kozijn. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals vaatwasser of een stukke TV). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Budel-Schoot? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

  • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
  • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
  • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
  • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
  • Vrijwillige eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Budel-Schoot, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Budel-Schoot. Als je te maken hebt met schade in de woning (onder andere brand of explosie, vandalisme, blikseminslag, wateroverlast), dan behoren met name de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van assuradeurs zoals Delta Lloyd en De Goudse liggen tussen de €8,5 tot €10,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Unigarant polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

  1. Jouw gegevens invoeren

    In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (6023) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

  2. Gegevens over de woning

    Wat belangrijk is: beschrijving woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

  3. Uitgebreide informatie woning

    Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

  4. Woonhuisverzekering berekenen

    Je achterhaalt hierna de beschikbare opstalverzekeringen die overeenkomen met jouw zoekopdracht.

  5. Polis afsluiten via internet

    Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Budel-Schoot? De modale polissen variëren tussen de €8,75 tot €10. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

  • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
  • Verzekerd bedrag
  • Leeftijd woning
  • Regio
  • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Budel-Schoot? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bruns ten Brink Brand Combi Compleet of Reaal Opstal (adviseur). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Budel-Schoot.

Vergelijk alle polissen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Cranendonck afsluiten? Vind de meest populaire of laagst geprijsde verzekeraar voor postcode 6023.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

  • nowGo Woonverzekering Bewust
  • Lancyr Woonverzekering
  • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
  • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
  • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
  • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
  • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
  • Univé Inboedelverzekering (EUG)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen te regelen bij 1 partij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
  1. Alles-in-1-korting
  2. Contact met 1 partij
  3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
  4. Slechts eenmaal poliskosten
  5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als ontploffing, blikseminslag, inbraak, wateroverlast en een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, schroeien of smelten, wateroverlast. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, slecht onderhoud, aardbevingen of rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop tref je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
  2. Glasverzekering
    Schade aan glas door bijv. vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt niet onder de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
  3. Losse gebouwen / garages
    Zo’n volière, garage, overkapping, tuinhuisje en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
  4. Tuin
    De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan beplanting. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Budel, Schoot, Dorplein, Maarheeze, Soerendonk, Gastel.

‘Maximale zekerheid en goede dekking

P. Vos, Budel-Schoot (april 2024)