Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waaxens

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Waaxens – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door situaties als schade door olie, rook en roet, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, brand. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de hal, en ook het dak. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met onze vergelijker vergelijk je moeiteloos de best beoordeelde opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals Verzekeruzelf.nl, Allsecur of nowGo op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Waaxens, gemeente Dongeradeel, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Netnummer0519 (+31519)
Aantal inwoners 23932
Postcodegebied9152
WijkenDokkum
Plaatsen in de omgevingverzekering-holwerd, opstalverzekering-hantumeruitburen, polis-moddergat, verzekering-ee, woonhuisverzekering-ee en ternaard
opstalverzekering-waaxens

Woonhuisverzekering vergelijken in Waaxens, april 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door aanrijding en aanvaring, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing. Goed om te weten: Deze verzekering sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan vaste muren. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items als wasmachine of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Waaxens? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

  • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
  • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
  • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
  • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
  • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Waaxens, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Waaxens. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, blikseminslag, schroeien of smelten), dan horen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Middels onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies bedrijven als Generali of Aegon schommelen tussen €8,5 en €10,5. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Aegon dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

  1. Wie ben jij?

    Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9152) huisnummer, en samenstelling huishouden.

  2. Gegevens over de woning

    Bijvoorbeeld: type huis, bouwconstructie (dak), aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

  3. Afwerking van jouw huis

    Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

  4. Online premie berekenen

    Je opent nu de beschikbare verzekeraars die passen bij jouw zoekopdracht.

  5. Direct verzekering afsluiten

    Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Waaxens? De doorsnee polissen liggen tussen de €6,5 – €14,5. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

  • Gekozen dekking (allrisk of basis)
  • Wat kost het om het huis te herbouwen?
  • Datum bouw
  • Regio
  • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Waaxens? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis of juist Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Waaxens.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Dongeradeel afsluiten? Bekijk de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor de buurt 9152.

Bekijk deze woonverzekeringen in Friesland in april 2024

  • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
  • Univé Woonpakket (EUG)
  • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
  • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
  • Generali Woonhuisverzekering
  • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)
  • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
  • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij dezelfde partij. Bij schades aan je huis, komt er geen discussie over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
  1. Pakketpolis-voordeel
  2. Contact met 1 partij
  3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
  4. Minder administratiekosten
  5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: brommerverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan vandalisme, brand, aanrijding en aanvaring, ontploffing of een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, inbraak en diefstal, blikseminslag. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Hieronder lees je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
  2. Glasverzekering
    Glasschade door o.a. brand of ontploffing zit vaak bij de polis in. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
  3. Bijgebouw / garage
    Jouw overkapping, volière, garage, schuur en losse gebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
  4. Tuin
    Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij schades in de tuin aan bijv. bestratingen. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.

‘Een polis zonder kleine lettertjes, top!

R. Blom, Waaxens (april 2024)