Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Nijega

Via de opstalverzekering in Nijega – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere inbraak, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, vandalisme. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is het kozijn, en tevens de heg. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je online vele opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals Generali, Bruns ten Brink of nowGo op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Nijega, gemeente Smallingerland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
(Regio) nummer0512 (+31512)
Inwoners 55439
Postcodegebied9217
BuurtenDrachten
Naburige plaatsenverzekering-de-veenhoop, opstalverzekering-boornbergum, polis-drachten, verzekering-buren, woonhuisverzekering-buren en kortehemmen
opstalverzekering-nijega

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Nijega, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, diefstal, blikseminslag, vandalisme. Goed om te weten: Deze module dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de schoorsteen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen als frituurpan of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Nijega? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

  • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
  • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
  • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
  • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
  • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Nijega, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Nijega. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, vandalisme), dan dienen uiteraard de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van aanbieders zoals Klaverblad en/of Allsecur schommelen tussen €6,25 – €11,75. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Interpolis dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

  1. Persoonlijke gegevens

    In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (9217) huisnummer, en grootte van het huishouden.

  2. Kenmerken van de woning

    Wat je moet invullen: soort woning, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

  3. Details van het huis

    Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

  4. Premies berekenen

    Je achterhaalt in de volgende stap de actuele opstalverzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekvraag.

  5. De opstalverzekering afsluiten

    Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Nijega? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,75 tot €11. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

  • Type dekking
  • Herbouwwaarde van de woning
  • Bouwjaar
  • Omgeving
  • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Nijega? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering of Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Nijega.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Smallingerland afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor postcodegebied 9217.

Actuele woonverzekeringen in Friesland in april 2024

  • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
  • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
  • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
  • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
  • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
  • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
  • Generali Woonhuisverzekering
  • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te nemen bij dezelfde assuradeur. Bij schade in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
  1. Pakketkorting
  2. Contact met 1 partij
  3. Geen discussie tussen verzekeraars
  4. Besparen op polis- en administratiekosten
  5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere modules die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, inbraak of blikseminslag, wateroverlast, vandalisme, brand of explosie. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder tref je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
  2. Glasverzekering
    Glasschade door iets als een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
  3. Bijgebouw / garage
    Jouw garage, volière, tuinhuisje, schuur en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
  4. Tuin
    Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als het zwembad. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Drachten, Overig Smallingerland.

‘Een polis afgestemd op mijn situatie

I. van der Meer, Nijega (april 2024)