Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Oss

Met een opstalverzekering in Oss – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door onder andere brand, inbraak, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de meterkast, of bijvoorbeeld de vloerverwarming. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs als Generali, ANWB of ING op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Oss, gemeente Oss, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Regionummer0412 (+31412)
Aantal inwoners 90003
Postcodegebieden5340
WijkenCentrum
Plaatsen in de regioverzekering-Opsterland, opstalverzekering-Oirschot, polis-Maasgouw, verzekeringspakket-Halderberge, Oosterhout en woonhuisverzekering-Oost Gelre
opstalverzekering-oss

Online woonhuisverzekering vergelijken in Oss, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Noemenswaardig: Deze module is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zaken als de isolatie. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis verzeker je de losse spullenzoals espressomachine of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Oss? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Oss, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Oss. Als je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan horen zeker de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Middels de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van partijen zoals Independer of Allsecur schommelen tussen €8,25 – €11,75. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: FBTO polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (5340) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: soort huis, constructie en materiaal, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare polissen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Oss? De gemiddelde premies zitten maandelijks tussen €6,5 – €13,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Oss? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Delta Lloyd Combinatieverzekering of juist Bruns ten Brink Brand Combi Compleet. Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Oss.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Oss afsluiten? Vind de hoogst gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor omgeving 5340, 5341, 5342, 5343, 5344, 5345, 5346, 5347, 5348, 5349.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in april 2024

 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • ANWB Woonpakket Plus

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is allebei deze producten te regelen bij één assuradeur. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn wateroverlast, ontploffing, inbraak, aanrijding en aanvaring en brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, olie, rook en roet. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, overstromingen of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder lees je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. blikseminslag of brand is vaak inbegrepen. Echter, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw volière, schuur, garage, overkapping en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan straatwerk. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

I. Veenstra, Oss (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente