Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zeijen

Door middel van een opstalverzekering in Zeijen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis die ontstaan zijn door o.a. storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal, blikseminslag. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de hal, en tevens de tegelvloer. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele maatschappijen als Ditzo, Aegon of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Zeijen, gemeente Tynaarlo, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
(Regio) nummer0592 (+31592)
Aantal inwoners 32804
Postcodes9491
WijkenZuidlaren
Plaatsen in de omgevingverzekering-zeijerveen, opstalverzekering-rhee, polis-vries, verzekering-gasteren, woonhuisverzekering-gasteren en taarlo
opstalverzekering-zeijen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Zeijen, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door wateroverlast, blikseminslag, inbraak, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Dit type verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de gang. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals koffiezetapparaat of schade aan kleding). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Zeijen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Zeijen, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Zeijen. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, wateroverlast, inbraak en diefstal), dan horen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van maatschappijen als Interpolis en SNS zitten maandelijks tussen €8,5 – €10. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Lancyr opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9491) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft in de volgende stap de actuele woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Zeijen? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €9,5 – €12. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Zeijen? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als ANWB Inboedelverzekering of Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering. Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Zeijen.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Tynaarlo afsluiten? Ontdek de meest populaire of voordeligste polis voor regio 9491.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Drenthe in juli 2024

 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Aegon Opstal Allrisk

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering te nemen bij de identieke partij. In het geval van schade rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal modules die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarnaast zit ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en dekt vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn diefstal, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, ontploffing en brand of explosie, schroeien of smelten, olie, rook en roet, een omgevallen boom. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder bekijk je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Maar, een ingegooide ruit wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je volière, schuur, overkapping, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

F. Verhoeven, Zeijen (juli 2024)