Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Roodeschool

Door middel van een opstalverzekering in Roodeschool – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van o.a. wateroverlast, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, inbraak. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou de keuken, of denk aan de open haard. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van erkende verzekeraars als bijv. Verzekeruzelf.nl, ANWB of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Roodeschool, gemeente Eemsmond, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Netnummer0595 (+31595)
Inwoners 15815
Postcodegebied9983
BuurtenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-uithuizermeeden, opstalverzekering-eemshaven, polis-lauwersoog, verzekering-wehe-den-hoorn, woonhuisverzekering-wehe-den-hoorn en hornhuizen
opstalverzekering-roodeschool

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Roodeschool, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door brand, schade door olie, rook en roet, inbraak, vandalisme. Niet vergeten: Deze verzekering regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de isolatie. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als je telefoon of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Roodeschool? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Roodeschool, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Roodeschool. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (door bijv. situatie als olie, rook en roet, schroeien of smelten, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan behoren natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijsstelling van partijen als Ditzo of SNS liggen tussen de €9,5 tot €12,5. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: BLG wonen polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (9983) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je ziet in de volgende stap de beschikbare polissen die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Roodeschool? De modale polissen liggen tussen de €9,5 – €10,75. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor onze woning in Roodeschool? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid en/of Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Roodeschool.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Eemsmond afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekeraar voor regio 9983.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in april 2024

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Allsecur Compleet
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij de identieke verzekeraar. Bij constatering van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie precies wat gaat vergoeden.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan wateroverlast, ontploffing, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7) of wateroverlast, inbraak en diefstal, blikseminslag, olie, rook en roet. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna lees je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. inbraak of brand wordt meestal gedekt. Echter, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n schuur, overkapping, tuinhuisje, garage en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04.

‘Voor een paar euro extra een veel completere verzekering

E. Wolters, Roodeschool (april 2024)