Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Tienray

Middels een opstalverzekering in Tienray – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als ontploffing, blikseminslag, brand, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de riolering, of denk aan de waterafvoer. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire maatschappijen als Zelf, Aegon of Reaal op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Kies een geschikt woonpakket in Tienray, gemeente Horst aan de Maas, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
(Regio) nummer0478 (+31478)
Inwoners 41675
Postcodes5865
BuurtenGriendtsveen
Naburige plaatsenverzekering-meerlo, opstalverzekering-wanssum, polis-bergen, verzekering-vortum-mullem, woonhuisverzekering-vortum-mullem en wellerlooi
opstalverzekering-tienray

Woonhuisverzekering vergelijken in Tienray, april 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door vandalisme, wateroverlast, brand, inbraak. Niet vergeten: Deze polis is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de hal. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als stofzuiger of een defecte koelkast). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Tienray? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Tienray, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Tienray. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan schroeien of smelten, een omgevallen boom, wateroverlast, brand of explosie), dan behoren uiteraard de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De prijzen van aanbieders zoals FBTO of Unigarant schommelen tussen €6,25 – €12,75. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Aegon polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (5865) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt hierna de verkrijgbare polissen die overeenkomen met jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Tienray? De modale verzekeringen variëren tussen de €8,75 tot €12,25. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Tienray? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Thuispakket (Allrisk) en ook De Goudse Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Tienray.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Horst aan de Maas afsluiten? Ontdek de meest populaire of de meest betaalbare aanbieder voor postcodegebied 5865.

Veel gekozen woonverzekeringen in Limburg in april 2024

 • Aegon Opstal Allrisk
 • Aegon Inboedel Basis
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Unigarant Opstalverzekering
 • SNS Inboedelverzekering
 • InShared Opstalverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij eenzelfde verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer zekerheden die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring of een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal, brand of explosie. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van overstromingen, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder vind je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Let op, een ingegooide ruit valt niet onder jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n garage, overkapping, tuinhuisje, schuur en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel partijen werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars dekken de kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Griendtsveen, America, Meterik, Hegelsom, Horst, Melderslo, Broekhuizen, Lottum, Grubbenvorst, Broekhuizen, Sevenum, Kronenberg, Evertsoorsd, Meerlo, Tienray, Swolgen.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

I. Dekker, Tienray (april 2024)