Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Stramproy

Aan de hand van een opstalverzekering in Stramproy – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis wat te maken heeft met o.a. storm (vanaf windkracht 7), brand, wateroverlast, inbraak. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de heg, maar ook de bezemkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen als Zelf, Aegon of Independer op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Stramproy, gemeente Weert, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners 49100
Postcodegebieden6039
BuurtschappenBoshoven
Plaatsen in de buurtverzekering-kelpen-oler, opstalverzekering-sterksel, polis-maarheeze, verzekering-haler, woonhuisverzekering-haler en gastel
opstalverzekering-stramproy

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Stramproy, februari 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, inbraak, ontploffing. Let op: Deze dekking regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals een houten vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee dek je de losse bezittingen afals zonnebank of een kapotte TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Stramproy? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Stramproy, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Stramproy. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (onder andere inbraak en diefstal, olie, rook en roet, blikseminslag, brand of explosie), dan behoren zeker de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeraars zoals Nationale Nederlanden of ABN AMRO schommelen tussen €9,75 en €14. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ANWB opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (6039) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: type woning, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de beschikbare verzekeringen die voldoen aan de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Stramproy? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €8 – €13. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Stramproy? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als De Nederlanden van Nu Woonverzekering of juist Univé Woonpakket (AR). Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Stramproy.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Weert afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of voordeligste aanbieder voor omgeving 6039.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Limburg in februari 2024

 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • ZLM Gezinspakket
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen af te sluiten bij de identieke aanbieder. In het geval van schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld ontploffing, diefstal, inbraak, storm (vanaf windkracht 7) en schroeien of smelten, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, wateroverlast. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van overstromingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop lees je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. inbraak of storm wordt meestal gedekt. Toch, een bal of ladder door een ruit valt niet onder de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een garage, tuinhuisje, schuur, overkapping en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy.

‘Super service, binnen een paar minuten overgestapt!

J. Smeets, Stramproy (februari 2024)