Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Den Dungen

Door middel van een opstalverzekering in Den Dungen (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan o.a. storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, ontploffing, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Een voorbeeld is geplante bomen, maar ook geplante bomen. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via onze vergelijktool vergelijk jij snel alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare assuradeurs zoals o.a. HEMA, Allsecur of Klaverblad op service en prijs. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Den Dungen, gemeente Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
(Regio) nummer073 (+3173)
Aantal inwoners 28403
Postcodes5271
WijkenSint-Michielsgestel
Plaatsen in de regioverzekering-helvoirt, opstalverzekering-oudheusden, polis-hedikhuizen, verzekering-elshout, woonhuisverzekering-elshout en herpt
opstalverzekering-den-dungen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Den Dungen, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door ontploffing, brand, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Let op: Deze polis dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de kozijnen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als videorecorder of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Den Dungen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Den Dungen, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Den Dungen. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als olie, rook en roet, vandalisme, schroeien of smelten, blikseminslag), dan behoren natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van verzekeringsmaatschappijen als Generali en/of Verzekeruzelf.nl variëren tussen de €7,25 – €13,75. Voer in de basis je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Klaverblad juli 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (5271) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: type woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de beschikbare woonhuisverzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Den Dungen? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,25 tot €14,25. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Den Dungen? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid en HEMA Opstalverzekering. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Den Dungen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Sint-Michielsgestel afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of voordeligste maatschappij voor omgeving 5271, 5275.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Brabant in juli 2024

 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen aan te vragen bij dezelfde aanbieder. Bij constatering van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan vandalisme, inbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7) of inbraak en diefstal, brand of explosie, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand bekijk je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je overkapping, schuur, tuinhuisje, volière en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.

‘Maximale zekerheid en goede dekking

R. de Jong, Den Dungen (juli 2024)