Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Helvoirt

Via de opstalverzekering in Helvoirt – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met zaken als aanrijding en aanvaring, wateroverlast, diefstal, inbraak. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de heg, en tevens leidingen in huis. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijker vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van erkende assuradeurs zoals bijv. ZLM, ABN AMRO of Interpolis op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Helvoirt, gemeente Haaren, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Netnummer0411 (+31411)
Aantal inwoners 13570
Postcodes5268
BuurtschappenHaaren
Plaatsen nabijverzekering-cromvoirt, opstalverzekering-herpt, polis-doeveren, verzekering-drunen, woonhuisverzekering-drunen en heesbeen
opstalverzekering-helvoirt

Online woonhuisverzekering vergelijken in Helvoirt, juli 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Onder andere door blikseminslag, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, inbraak. Noemenswaardig: Deze polis regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan een vaste vloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als keukenblok of een kapotte wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Helvoirt? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Helvoirt, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Helvoirt. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als inbraak en diefstal, brand of explosie, blikseminslag, wateroverlast), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Dankzij ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen als ING of Avéro Achmea variëren tussen de €5,5 tot €13,25. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Interpolis juli 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (5268) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt hierna de relevante opstalverzekeringen die passen bij jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Helvoirt? De doorsnee polissen liggen tussen de €5,75 – €14,25. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Helvoirt? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) of juist Univé Inboedelverzekering (AR). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Helvoirt.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Haaren afsluiten? Bekijk de meest populaire of gewoon een goedkope polis voor regio 5268.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in juli 2024

 • De Goudse Opstalverzekering
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Lancyr Woonhuisverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij de identieke partij. Wanneer we spreken van schade aan je huis, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer zekerheden die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan vandalisme, brand, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7) of schroeien of smelten, een omgevallen boom, vandalisme, brand of explosie. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade door slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je praktische informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal door de ruit valt vaak buiten jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De volière, schuur, tuinhuisje, overkapping en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Advies: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan straatwerk. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Haaren, Helvoirt, Esch, Biezenmortel.

‘Mijn spullen met een gerust hart achterlaten

S. van Dijk, Helvoirt (juli 2024)