Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Groede

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Groede – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere blikseminslag, inbraak, aanrijding en aanvaring, vandalisme. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de elektriciteit, en ook het toilet. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van gevestigde bedrijven zoals bijv. FBTO, DAK of Polis Direct op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Groede, gemeente Sluis, Zeeland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
(Regio) nummer0117 (+31117)
Bewoners 23639
Postcodegebied4503
BuurtenSluis
Plaatsen in de buurtverzekering-breskens, opstalverzekering-kamperland, polis-kats, verzekering-nieuwdorp, woonhuisverzekering-nieuwdorp en wissenkerke
opstalverzekering-groede

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Groede, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, brand, ontploffing. Belangrijk: Deze polis sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als een zwembad. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als keukenblok of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Groede? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Groede, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Groede. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (door bijv. situatie als inbraak en diefstal, brand of explosie, olie, rook en roet, wateroverlast), dan dienen in het bijzonder de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van assuradeurs als Interpolis en Verzekeruzelf.nl liggen tussen de €9,25 tot €14,5. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Delta Lloyd pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcode (4503) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet in de volgende stap de beste verzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Groede? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €7,25 en €10. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Groede? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid) en ook Allsecur Uitgebreid. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Groede.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Sluis afsluiten? Vind de best beoordeelde of goedkoopste verzekering voor omgeving 4503.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zeeland in maart 2023

 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Klaverblad Opstalverzekering Budget
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Lancyr Woonverzekering
 • nowGo Woonverzekering Comfort

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij eenzelfde partij. Bij schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal en een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna ontdek je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden zijn ze gewoon meeverzekerd. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. inbraak of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, tuinhuisje, overkapping, garage en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. schuttingen. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.

‘Snelle service bij het afsluiten van mijn polis

U. Huisman, Groede (maart 2023)