Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Berkenwoude

Met een opstalverzekering in Berkenwoude – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, wateroverlast, brand. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de schoorsteen, maar ook de open haard. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen zoals Delta Lloyd, Centraal Beheer of Klaverblad op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Berkenwoude, gemeente Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Netnummer0182 (+31182)
Inwoners 54653
Postcodegebieden2825
BuurtschappenLekkerkerk
Plaatsen in de regioverzekering-stolwijk, opstalverzekering-boskoop, polis-zevenhuizen, verzekering-maasdijk, woonhuisverzekering-maasdijk en nieuwerkerk-aan-den-ijssel
opstalverzekering-berkenwoude

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Berkenwoude, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door brand, inbraak, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Deze module regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de vloerverwarming. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis verzeker je de losse spullenzoals linnenkast of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Berkenwoude? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

  • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
  • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
  • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
  • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
  • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Berkenwoude, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Berkenwoude. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast, olie, rook en roet), dan behoren met name de service en uitkeringen direct op gang te komen. Dankzij ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeraars zoals Nationale Nederlanden of Centraal Beheer variëren tussen de €5,75 en €14. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Bovag dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

  1. Persoonsgegevens doorgeven

    In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, omgeving (2825) huisnummer, en samenstelling huishouden.

  2. Gegevens over de woning

    Wat belangrijk is: beschrijving huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

  3. Extra informatie over je huis

    Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

  4. Premies berekenen

    Je ziet in de volgende stap de beschikbare verzekeraars die passen bij jouw zoekopdracht.

  5. Online afsluiten

    Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Berkenwoude? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €5,75 tot €13,75. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

  • Type dekking
  • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
  • Bouwjaar
  • Omgeving
  • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Berkenwoude? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lancyr Inboedelverzekering en Univé Opstalverzekering (EUG). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Berkenwoude.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Krimpenerwaard afsluiten? Vind de best gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor regio 2825.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Zuid-Holland in april 2024

  • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
  • Aegon Inboedel Basis
  • nowGo Opstalverzekering Bewust
  • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
  • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
  • Lancyr Inboedelverzekering
  • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
  • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid

Nog meer korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij de identieke aanbieder. Bij schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
  1. Pakket-voordeel
  2. Overzichtelijk
  3. Geen discussie tussen verzekeraars
  4. Minder administratiekosten
  5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn brand, schade door olie, rook en roet, vandalisme, ontploffing en een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, olie, rook en roet, brand of explosie. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand vind je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

  1. Zonnepanelen
    PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
  2. Glasverzekering
    Schade aan glas als resultaat van bjiv. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
  3. Garages en bijgebouwen
    Een schuur, volière, tuinhuisje, overkapping en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
  4. Tuin
    Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. bomen, struiken. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

Y. Wolters, Berkenwoude (april 2024)