Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering IJsselstein

Met een opstalverzekering in IJsselstein – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan situaties als storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Met opstal bedoelen we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de hal, of bijvoorbeeld het kozijn. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met behulp van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als De Goudse, BLG wonen of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in IJsselstein, gemeente IJsselstein, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
(Regio) nummer030 (+3130)
Bewoners 34101
Postcodegebied3400
BuurtschappenIJsselstein
Naburige plaatsenverzekering-Hulst, opstalverzekering-Hoorn, polis-De Bilt, verzekeringspakket-Brielle, Hoorn en woonhuisverzekering-Hoogeveen
opstalverzekering-ijsselstein

Snel woonhuisverzekering vergelijken in IJsselstein, april 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand. Noemenswaardig: Deze dekking sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere dakpannen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals bed/matras of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in IJsselstein? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in IJsselstein, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in IJsselstein. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan schroeien of smelten, blikseminslag, vandalisme, inbraak en diefstal), dan dienen natuurlijk de dekking en de service direct op gang te komen. Dankzij de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De kosten van verzekeringsmaatschappijen als Delta Lloyd en Centraal Beheer schommelen tussen €6 en €13,75. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Nederlanden van Nu dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (3400) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: type woning, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in IJsselstein? De modale polissen schommelen tussen €8 en €13,25. De exacte premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in IJsselstein? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals SNS Woonhuisverzekering en Turien & Co Woonhuisverzekering Prima. Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringskantoor in IJsselstein.

Direct vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in IJsselstein afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor postcode 3400, 3401, 3402, 3403, 3404, 3405.

Veel gekozen woonverzekeringen in Utrecht in april 2024

 • Unigarant Opstalverzekering
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Generali Inboedelverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering doorgaans in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, ontploffing, wateroverlast, vandalisme en een omgevallen boom, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, wateroverlast. Belangrijk: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Onderstaand ontdek je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Alleen, een ingegooide ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een schuur, garage, volière, overkapping en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal aanbieders werken met een maximum aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan overkappingen. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: IJsselstein.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

G. van de Veen, IJsselstein (april 2024)