Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Een-West

Via de opstalverzekering in Een-West – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan situaties als inbraak, brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de schutting, of denk aan de oven. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijker vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van gevestigde verzekeringsmaatschappijen als bijv. ZLM, Bruns ten Brink of REAAL Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Een-West, gemeente Noordenveld, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Netnummer0516 (+31516)
Bewoners 31039
Postcodegebieden9343
BuurtenRoden
Plaatsen nabijverzekering-een, opstalverzekering-huis-ter-heide, polis-langelo, verzekering-roderesch, woonhuisverzekering-roderesch en zuidvelde
opstalverzekering-een-west

Online woonhuisverzekering vergelijken in Een-West, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, ontploffing, blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Goed om te weten: Deze polis is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals de keuken. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items als toiletartikelen of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Een-West? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Een-West, dan is het slim om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Een-West. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan vandalisme, schroeien of smelten, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren vooral de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Met behulp van onze vergelijker vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van assuradeurs zoals Lancyr of Allsecur variëren tussen de €8,5 en €12,5. Voer in de basis eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Allsecur polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (9343) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je treft daarna de relevante verzekeringen die voldoen aan jouw zoekopdracht.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Een-West? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,75 tot €11,25. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Een-West? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bovag Inboedelverzekering (Allrisk) of Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Een-West.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Noordenveld afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor de buurt 9343.

Bekijk deze woonverzekeringen in Drenthe in juli 2024

 • Unigarant Opstalverzekering
 • HEMA Woonverzekering
 • ANWB Opstalverzekering
 • ZLM Opstalverzekering
 • ZLM Opstalverzekering
 • ZLM Inboedel
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan blikseminslag, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme en vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schroeien of smelten. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een raam gaat valt vaak buiten de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, tuinhuisje, volière, overkapping en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

P. Driessen, Een-West (juli 2024)