Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Loënga

Via de opstalverzekering in Loënga – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van bijvoorbeeldinbraak, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), diefstal. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is een houten vloer, of bijvoorbeeld een vaste vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via deze website vergelijk jij snel vele opstalverzekeringen van populaire maatschappijen als bijv. EAG Assuradeuren, ASR Verzekeringen of London Verzekeringen op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Loënga, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners 84048
Postcodegebied8631
BuurtenBolsward
Plaatsen in de buurtverzekering-scharnegoutum, opstalverzekering-offingawier, polis-jutrijp, verzekering-gaastmeer, woonhuisverzekering-gaastmeer en oppenhuizen
opstalverzekering-loenga

Woonhuisverzekering vergelijken in Loënga, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, brand, blikseminslag, wateroverlast. Noemenswaardig: Deze polis sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de hal. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals sanitair of een defecte televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Loënga? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Loënga, is het verstandig om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Loënga. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als schroeien of smelten, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme), dan dienen in het bijzonder de service en uitkeringen uitstekend te werken. Middels onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van partijen zoals OHRA en Aegon variëren tussen de €8 tot €14,5. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op die manier voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ING pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (8631) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet in de volgende stap de beschikbare verzekeringen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Loënga? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,75 tot €13,25. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Regio
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Loënga? Dit is kinderspel: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Thuispakket (EUG) of Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Loënga.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Súdwest-Fryslân afsluiten? Stap over naar de meest populaire of de meest betaalbare verzekeraar voor omgeving 8631.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • InShared Opstalverzekering
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Generali Woonpakket

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering af te sluiten bij één verzekeraar. Bij schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere zekerheden die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag en olie, rook en roet, inbraak en diefstal, brand of explosie, schroeien of smelten. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van overstromingen, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal of ladder door een ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n garage, overkapping, tuinhuisje, volière en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan planten. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Een uitkomst in buurten als: Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

H. van de Velden, Loënga (maart 2023)