Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Eijsden

Middels een opstalverzekering in Eijsden – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de heg, maar ook de garage. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Middels ons vergelijkscript vergelijk jij eenvoudig een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als bijv. HEMA, Bruns ten Brink of Lancyr op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Stap over naar de beste aanbieder in Eijsden, gemeente Eijsden-Margraten, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
(Regio) nummer043 (+3143)
Aantal inwoners 25123
Postcodegebieden6245
WijkenEijsden
Plaatsen in de buurtverzekering-geulle, opstalverzekering-ulestraten, polis-sweikhuizen, verzekering-urmond, woonhuisverzekering-urmond en maastricht-airport
opstalverzekering-eijsden

Woonhuisverzekering vergelijken in Eijsden, april 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Let op: Deze module is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals de meterkast. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals zonnebank of schade aan muziekinstrumenten). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Eijsden? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Eijsden, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Eijsden. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als olie, rook en roet, een omgevallen boom, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen vooral de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijzen van verzekeraars als Generali en ASR Verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,75 tot €12. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: EAG Assuradeuren april 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (6245) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt hierna de beschikbare opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Eijsden? De reguliere verzekeringen zitten maandelijks tussen €8,25 tot €11,25. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwjaar
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Eijsden? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Opstal Allrisk en/of HEMA Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Eijsden.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Eijsden-Margraten afsluiten? Vind de beste of laagst geprijsde polis voor omgeving 6245.

Bekijk deze woonverzekeringen in Limburg in april 2024

 • InShared Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • HEMA Woonverzekering
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij eenzelfde maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante modules die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet en wateroverlast, vandalisme, schroeien of smelten, inbraak en diefstal. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, overstromingen, aardbevingen, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Maar, een bal of ladder door een ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je volière, overkapping, tuinhuisje, garage en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. schuurtjes. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.

‘Snel de goedkoopste verzekeraar gevonden

F. Janssen, Eijsden (april 2024)