Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Geldrop

Via de opstalverzekering in Geldrop – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door onder andere diefstal, schade door olie, rook en roet, ontploffing, brand. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan een badkamer, of bijvoorbeeld de vloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende maatschappijen zoals Generali, Aegon of OHRA op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Geldrop, gemeente Geldrop-Mierlo, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
(Net) nummer040 (+3140)
Bewoners 38893
Postcodes5563
BuurtenGeldrop
Plaatsen in de buurtverzekering-westerhoven, opstalverzekering-netersel, polis-hapert, verzekering-heeswijk-dinther, woonhuisverzekering-heeswijk-dinther en casteren
opstalverzekering-geldrop

Woonhuisverzekering vergelijken in Geldrop, februari 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door vandalisme, wateroverlast, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze polis is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de elektriciteit. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als computer + apparatuur of een defecte koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Geldrop? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Geldrop, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Geldrop. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan inbraak en diefstal, brand of explosie, olie, rook en roet, vandalisme), dan horen in het bijzonder de dekking en de service goed geregeld te zijn. Middels onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De kosten van aanbieders zoals FBTO of ASR Verzekeringen liggen tussen de €7 en €11,5. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Reaal dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (5563) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft in de volgende stap de verkrijgbare opstalverzekeringen die matchen met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Geldrop? De “normale” polissen schommelen tussen €8,5 – €12,75. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Geldrop? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid of Turien & Co Woonpakketverzekering Premium. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Geldrop.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Geldrop-Mierlo afsluiten? Ontdek de meest populaire of voordeligste polis voor de buurt 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in februari 2024

 • ANWB Woonpakket Plus
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Unigarant Woonpakket Plus
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij dezelfde verzekeraar. Bij constatering van schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere dekkingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: motorverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn blikseminslag, ontploffing, brand, diefstal en blikseminslag, inbraak en diefstal, olie, rook en roet, wateroverlast. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van atoomkernreacties, aardbevingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder bekijk je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Let op, een ingegooide ruit zit vaak niet in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, tuinhuisje, garage, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse maatschappijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Geldrop, Mierlo.

‘Aansprakelijkheid en inboedel in één polis, super!

D. van de Velde, Geldrop (februari 2024)