Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Rips

Middels een opstalverzekering in De Rips – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker jij de schade aan jouw woning wat te maken heeft met o.a. storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, wateroverlast, diefstal. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de gang, of denk aan de gang. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van erkende bedrijven als bijv. Huis In Eén Verzekeringen, DAK of Polis Direct op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in De Rips, gemeente Gemert-Bakel, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Netnummer0493 (+31493)
Inwoners 29647
Postcodegebieden5764
WijkenGemert
Plaatsen nabijverzekering-milheeze, opstalverzekering-neerkant, polis-beek-en-donk, verzekering-leende, woonhuisverzekering-leende en vlierden
opstalverzekering-de-rips

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in De Rips, september 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schade door olie, rook en roet, brand. Niet vergeten: Dit type verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als een tuinhek. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee dek je de losse bezittingen afzoals kunstvoorwerpen of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in De Rips? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in De Rips, is het verstandig om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in De Rips. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom, schroeien of smelten, olie, rook en roet), dan dienen vooral de service en uitkeringen uitstekend te werken. Met behulp van de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van aanbieders als ING of Univé zitten maandelijks tussen €6,75 tot €10,75. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Centraal Beheer pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (5764) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Wat voor keuken en badkamer heb je en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent daarna de actuele woonhuisverzekeringen op basis van jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in De Rips? De modale verzekeringen liggen tussen de €7,25 tot €11,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in De Rips? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van Klaverblad Inboedelverzekering Royaal of juist ANWB Woonpakket Plus. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in De Rips.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Gemert-Bakel afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of de meest betaalbare maatschappij voor de buurt 5764.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in september 2023

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget
 • HEMA Inboedelverzekering
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten af te sluiten bij dezelfde maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, blikseminslag, inbraak of brand of explosie, een omgevallen boom, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, overstromingen, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hierna bekijk je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een overkapping, schuur, tuinhuisje, volière en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

L. Martens, De Rips (september 2023)