Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering West-Graftdijk

Middels een opstalverzekering in West-Graftdijk (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schade aan jouw woning als gevolg van situaties als blikseminslag, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou het toilet, en tevens de stroomvoorziening. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Via onze vergelijker vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van populaire bedrijven zoals bijv. EAG Assuradeuren, ABN AMRO of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in West-Graftdijk, gemeente Alkmaar, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
(Net) nummer075 (+3175)
Aantal inwoners 107615
Postcodegebieden1486
WijkenZuid
Plaatsen in de buurtverzekering-noordeinde, opstalverzekering-purmer, polis-beets, verzekering-wijdewormer, woonhuisverzekering-wijdewormer en hobrede
opstalverzekering-west-graftdijk

Online woonhuisverzekering vergelijken in West-Graftdijk, april 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, diefstal, vandalisme, wateroverlast. Goed om te weten: Deze polis sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Denk aan de ramen. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals foto/filmcamera of een kapotte wasmachine). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in West-Graftdijk? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in West-Graftdijk, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in West-Graftdijk. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (onder andere olie, rook en roet, wateroverlast, blikseminslag, brand of explosie), dan behoren natuurlijk de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijsstelling van aanbieders als InShared en/of Allsecur variëren tussen de €6 en €14,25. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: FBTO pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (1486) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft nu de actuele opstalverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in West-Graftdijk? De modale polissen liggen tussen de €7 tot €10,5. De exacte premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in West-Graftdijk? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn De Nederlanden van Nu Woonverzekering of juist Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in West-Graftdijk.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Alkmaar afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of voordeligste verzekering voor regio 1486.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in april 2024

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren beide polissen te nemen bij één verzekeraar. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: brommerverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan inbraak, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing of een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, olie, rook en roet, schroeien of smelten. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door atoomkernreacties, slecht onderhoud, aardbevingen, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Onderstaand lees je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. brand of ontploffing zit vaak bij de polis in. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je volière, schuur, tuinhuisje, overkapping en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

‘Nu heb ik een scherpe prijs

R. van de Veen, West-Graftdijk (april 2024)