Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Katwoude

Met een opstalverzekering in Katwoude – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw huis door toedoen van zaken als storm (vanaf windkracht 7), inbraak, vandalisme, blikseminslag. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Neem nou de meterkast, maar ook de vaatwasser. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van populaire maatschappijen zoals o.a. HEMA, Aegon of nowGo op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Katwoude, gemeente Waterland, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
(Regio) nummer0299 (+31299)
Aantal inwoners 17304
Postcodegebied1145
BuurtschappenMonnickendam
Plaatsen in de buurtverzekering-monnickendam, opstalverzekering-den-ilp, polis-duivendrecht, verzekeringspakket-kudelstaart, woonhuisverzekering-middelstum en schiphol-rijk
opstalverzekering-katwoude

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Katwoude, februari 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Onder andere door aanrijding en aanvaring, vandalisme, brand, inbraak. Noemenswaardig: Deze dekking is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals leidingen in huis. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals planten(bakken) of een defecte computer). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Katwoude? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Katwoude, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Katwoude. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere een omgevallen boom, vandalisme, olie, rook en roet, blikseminslag), dan horen zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies maatschappijen als Lancyr of Aegon variëren tussen de €5 en €14,5. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: BLG wonen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcodegebied (1145) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je ziet daarna de relevante woonhuisverzekeringen die matchen met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Katwoude? De modale polissen variëren tussen de €5,75 – €13,5. Het exacte bedrag is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Katwoude? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk) of Ditzo Woonverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Katwoude.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Waterland afsluiten? Bekijk de beste of goedkoopste verzekering voor postcode 1145.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in februari 2024

 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren beide polissen te nemen bij eenzelfde verzekeraar. Bij schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk aan voorvallen als diefstal, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing of brand of explosie, een omgevallen boom, wateroverlast, inbraak en diefstal. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of ongedierte of schimmel, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand tref je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Huur je? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. een flinke storm of inbraak is vaak inbegrepen. Let op, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De overkapping, schuur, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. tuinhuisjes. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

Y. van de Wal, Katwoude (februari 2024)