Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Pijnacker

Met een opstalverzekering in Pijnacker – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere blikseminslag, diefstal, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de elektriciteit, maar ook de isolatie. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met onze vergelijker vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van betrouwbare partijen als EAG Assuradeuren, BLG wonen of Klaverblad op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Pijnacker, gemeente Pijnacker-Nootdorp, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Netnummer015 (+3115)
Aantal inwoners 51894
Postcodegebied2640
BuurtschappenPijnacker
Plaatsen in de buurtverzekering-schipluiden, opstalverzekering-zwammerdam, polis-aarlanderveen, verzekering-oude-wetering, woonhuisverzekering-oude-wetering en rijnsaterwoude
opstalverzekering-pijnacker

Online woonhuisverzekering vergelijken in Pijnacker, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door brand, ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Belangrijk: Dit type verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zaken als een houten vloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals televisietoestel of kapotte meubels). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Pijnacker? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Pijnacker, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Pijnacker. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, inbraak en diefstal, wateroverlast), dan dienen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van aanbieders als OHRA of ASR Verzekeringen schommelen tussen €6,25 – €14,25. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nationale Nederlanden afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (2640) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: type woning, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent hierna de relevante polissen die passen bij jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Pijnacker? De modale verzekeringen variëren tussen de €7,75 tot €14,75. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Pijnacker? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van SNS Inboedelverzekering en ook Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Pijnacker.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Pijnacker-Nootdorp afsluiten? Stap over naar de best beoordeelde of de meest betaalbare maatschappij voor omgeving 2640, 2641, 2642, 2643.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in april 2024

 • Aegon Opstal Allrisk
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Aegon Inboedel Basis
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Inboedelverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen onder te brengen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schade m.b.t. je huis vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal modules die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn schade door olie, rook en roet, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, wateroverlast of blikseminslag, wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw garage, volière, schuur, overkapping en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan overkappingen. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw.

‘Altijd een met een gerust gevoel slapen

A. van de Brink, Pijnacker (april 2024)