Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Yde

Middels een opstalverzekering in Yde – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning als gevolg van o.a. vandalisme, schade door olie, rook en roet, brand, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere een badkamer, of bijvoorbeeld de keuken. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van erkende maatschappijen zoals bijv. ZLM, ABN AMRO of London Verzekeringen op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Yde, gemeente Tynaarlo, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
(Net) nummer050 (+3150)
Inwoners 32804
Postcodegebieden9494
BuurtschappenZuidlaren
Naburige plaatsenverzekering-de-punt, opstalverzekering-zeijerveen, polis-rhee, verzekering-schipborg, woonhuisverzekering-schipborg en zeijerveld
opstalverzekering-yde

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Yde, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door aanrijding en aanvaring, brand, ontploffing, inbraak. Belangrijk: Dit type verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de schoorsteen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als wasmachine of kapotte meubels). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Yde? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Yde, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Yde. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, brand of explosie), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Dankzij onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van aanbieders als InShared en/of Centraal Beheer variëren tussen de €6,5 – €11,75. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nederlanden van Nu opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (9494) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je bekijkt nu de relevante verzekeraars op basis van jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Yde? De gemiddelde premies variëren tussen de €6 en €12,25. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Yde? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid) en ZLM Gezinspakket. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Yde.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Tynaarlo afsluiten? Bekijk de beste of laagst geprijsde maatschappij voor postcodegebied 9494.

Bekijk deze woonverzekeringen in Drenthe in maart 2023

 • Allsecur Uitgebreid
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten aan te vragen bij de identieke verzekeraar. Bij schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer modules die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk dan aan inbraak, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring of inbraak en diefstal, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Verderop ontdek je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. storm of brand is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal door de ruit valt niet onder de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De garage, tuinhuisje, schuur, volière en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan het zwembad. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Zuidlaren, De Groeve, Zuidlaarderveen, Midlaren, Westlaren, Schuilingsoord, Paterswolde, Eelde, Eelderwolde, Vries, Donderen, Bunne, Yde, Tynaarlo, Zeegse, Zeijen.

‘Na negatieve ervaringen nu een prettige verzekering

Z. Vos, Yde (maart 2023)