Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vlist

Via de opstalverzekering in Vlist (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met o.a. aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, brand. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld een houten vloer, maar ook het kozijn. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via ons vergelijkscript vergelijk jij online de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende aanbieders zoals FBTO, Allsecur of Interpolis op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Vlist, gemeente Krimpenerwaard, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
(Regio) nummer0182 (+31182)
Aantal inwoners 54653
Postcodegebied2855
BuurtschappenLekkerkerk
Plaatsen in de omgevingverzekering-gouderak, opstalverzekering-reeuwijk, polis-nieuwerkerk-aan-den-ijssel, verzekering-monster, woonhuisverzekering-monster en haastrecht
opstalverzekering-vlist

Woonhuisverzekering vergelijken in Vlist, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, brand, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Niet vergeten: Deze verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de bijkeuken. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals servies/kristal of een defecte televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Vlist? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Vlist, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Vlist. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door een omgevallen boom, brand of explosie, inbraak en diefstal, vandalisme), dan dienen met name de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Via ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van aanbieders als Interpolis en REAAL Verzekeringen variëren tussen de €9,5 – €14,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Centraal Beheer dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (2855) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft daarna de beste polissen die passen bij jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Vlist? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €6,5 – €12,5. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Vlist? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Reaal GGP (adviseur) en/of ANWB Inboedelverzekering. Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Vlist.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Krimpenerwaard afsluiten? Check de beste of gewoon een goedkope maatschappij voor regio 2855.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij de identieke aanbieder. Bij constatering van schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Voorbeelden zijn inbraak, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, vandalisme en schroeien of smelten, een omgevallen boom, blikseminslag, inbraak en diefstal. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De volière, garage, overkapping, tuinhuisje en andere bijgebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als schuurtjes. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.

‘De inboedel en opstalverzekering gewoon combineren!

V. de Wit, Vlist (maart 2023)