Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zuidplas

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Zuidplas (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, diefstal, brand. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is het kozijn, of denk aan het dak. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van onze vergelijktool vergelijk je direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van professionele partijen zoals Huis In Eén Verzekeringen, Allsecur of Reaal op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Zuidplas, gemeente Zuidplas, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
(Regio) nummer0594 (+31594)
Bewoners 40937
Postcodegebieden2760
WijkenMoerkapelle
Plaatsen in de omgevingverzekering-Zuidhorn, opstalverzekering-Zoetermeer, polis-West Maas en Waal, verzekeringspakket-Smallingerland, Zeist en woonhuisverzekering-Zeewolde
opstalverzekering-zuidplas

Online woonhuisverzekering vergelijken in Zuidplas, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door brand, vandalisme, blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Goed om te weten: Deze dekking is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Bijvoorbeeld een houten vloer. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenzoals speelgoed of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Zuidplas? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Zuidplas, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Zuidplas. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak en diefstal), dan behoren met name de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Dankzij ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals FBTO en Allsecur variëren tussen de €7,5 tot €14. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Klaverblad polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (2760) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent hierna de actuele woonhuisverzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Zuidplas? De modale polissen variëren tussen de €6,5 tot €10. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Zuidplas? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk) of juist Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid). Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Zuidplas.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Zuidplas afsluiten? Check de beste of gewoon een goedkope maatschappij voor postcode 2760, 2761, 9354.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in april 2024

 • FBTO Woonhuisverzekering
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • Unigarant Woonpakket Plus

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij 1 assuradeur. In het geval van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Combinatie-deal
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als vandalisme, inbraak, blikseminslag, brand en vandalisme, inbraak en diefstal, wateroverlast, brand of explosie. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, overstromingen of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hierna ontdek je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je overkapping, schuur, volière, garage en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Misschien is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.

‘Snel de goedkoopste verzekeraar gevonden

V. Willemsen, Zuidplas (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente