Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zuidhorn

Met een opstalverzekering in Zuidhorn – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. ontploffing, schade door olie, rook en roet, brand, inbraak. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere het leidingwerk, of bijvoorbeeld de hal. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Door middel van onze vergelijktool vergelijk jij direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende aanbieders zoals bijv. Zelf, BLG wonen of ING op modules, flexibiliteit en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Zuidhorn, gemeente Zuidhorn, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
(Net) nummer0594 (+31594)
Bewoners 18794
Postcodes9800
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Zoeterwoude, opstalverzekering-Wijdemeren, polis-Vaals, verzekeringspakket-Oudewater, Zeewolde en woonhuisverzekering-Zederik
opstalverzekering-zuidhorn

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Zuidhorn, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door aanrijding en aanvaring, ontploffing, wateroverlast, brand. Goed om te weten: Deze dekking verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld de garage. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als kaptafel of een gestolen computer). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Zuidhorn? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Zuidhorn, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Zuidhorn. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, blikseminslag, wateroverlast, inbraak en diefstal), dan horen vooral de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Via onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen als Klaverblad en Aegon liggen tussen de €7,75 en €14,5. Voer in de basis eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Interpolis polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (9800) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je achterhaalt daarna de actuele polissen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Zuidhorn? De reguliere verzekeringen schommelen tussen €6,25 – €10. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Zuidhorn? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet of juist Lancyr Inboedelverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Zuidhorn.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Zuidhorn afsluiten? Bekijk de meest populaire of gewoon een goedkope verzekering voor omgeving 9800, 9801.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten onder te brengen bij 1 verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere dekkingen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld schade door olie, rook en roet, diefstal, aanrijding en aanvaring, brand of een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, brand of explosie, wateroverlast. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of weersinvloeden, grondwater in de woning, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand vind je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als storm of brand zit doorgaans in de verzekering. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw schuur, garage, volière, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Sommige maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03.

‘Professioneel, snel en rechtvaardig

A. van den Heuvel, Zuidhorn (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente