Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Sittard-Geleen

Met een opstalverzekering in Sittard-Geleen – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldstorm (vanaf windkracht 7), brand, vandalisme, blikseminslag. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de keuken, en ook het plafond. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij moeiteloos vele opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders zoals Univé, ABN AMRO of Nationale Nederlanden op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Sittard-Geleen, gemeente Sittard-Geleen, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Regionummer046 (+3146)
Aantal inwoners 93555
Postcodegebieden6153
WijkenLimbrichterveld
Plaatsen in de regioverzekering-Sint-Michielsgestel, opstalverzekering-Schinnen, polis-Rijssen-Holten, verzekeringspakket-Oldebroek, Schinnen en woonhuisverzekering-Schiermonnikoog
opstalverzekering-sittard-geleen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Sittard-Geleen, juni 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, ontploffing, inbraak. Noemenswaardig: Deze verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Bijvoorbeeld de gevel. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals broodbakmachine of schade aan computers). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Sittard-Geleen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Sittard-Geleen, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Sittard-Geleen. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (onder andere brand of explosie, een omgevallen boom, wateroverlast, inbraak en diefstal), dan dienen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van maatschappijen als Independer en/of ABN AMRO liggen tussen de €5,25 – €14. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Bovag opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (6153) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent vervolgens de verkrijgbare opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Sittard-Geleen? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €8,5 tot €10,5. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Sittard-Geleen? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Klaverblad Verzekeringspakket Royaal en Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk. Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Sittard-Geleen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Sittard-Geleen afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of de meest betaalbare polis voor regio 6153.

Veel gekozen woonverzekeringen in Limburg in juni 2024

 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij de identieke aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante modules die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn diefstal, inbraak, brand, storm (vanaf windkracht 7) en een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schroeien of smelten, vandalisme. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, overstromingen of ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hierna vind je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Maar, een ingegooide ruit valt niet onder de woonverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  De garage, volière, schuur, overkapping en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuurtjes. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Limbrichterveld, Sittard, Overhoven, Munstergeleen, Guttecoven, Geleen, Holtum-Born, Obbicht en Papenhoven.

‘Ongelooflijk hoe makkelijk dat online gaat

Familie. Hofman, Sittard-Geleen (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente