Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Breda

Met een opstalverzekering in Breda – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning als gevolg van situaties als diefstal, brand, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de kozijnen, en tevens het leidingwerk. Het is geen vereiste, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van gevestigde partijen als bijv. SNS, Bovag of nowGo op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Breda, gemeente Breda, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Regionummer076 (+3176)
Bewoners 181611
Postcodegebied4800
BuurtenBreda
Plaatsen in de regioverzekering-Boxtel, opstalverzekering-Borsele, polis-Blaricum, verzekeringspakket-Bergen Limburg, Borger-Odoorn en woonhuisverzekering-Boekel
opstalverzekering-breda

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Breda, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door vandalisme, inbraak, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: Dit type verzekering is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de ramen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (daarmee verzeker je de losse spullenals studieboeken of schade aan je smartphone). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Breda? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Breda, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Breda. Op het moment dat je problemen in de woning krijgt (onder andere schroeien of smelten, een omgevallen boom, vandalisme, inbraak en diefstal), dan dienen met name de service en uitkeringen direct op gang te komen. Met behulp van de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De prijzen van aanbieders zoals InShared en De Goudse liggen tussen de €5 – €13,5. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Nationale Nederlanden opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (4800) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Breda? De gemiddelde premies variëren tussen de €6,5 tot €14. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Breda? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ditzo Woonverzekering (Allrisk) en/of ANWB Opstalverzekering. Wil je er een expert naar laten kijken? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Breda.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Breda afsluiten? Ontdek de meest populaire of gewoon een goedkope maatschappij voor regio 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Lancyr Woonverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal

Extra voordeel met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Veel experts adviseren de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij de identieke assuradeur. Bij schade aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie precies wat gaat vergoeden.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer vergoedingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, vandalisme, ontploffing, schade door olie, rook en roet en schroeien of smelten, inbraak en diefstal, blikseminslag, brand of explosie. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder tref je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een bal die door een raam gaat zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een tuinhuisje, garage, volière, schuur en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.

‘Een totale woonverzekering voor alles

A. van Dam, Breda (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente