Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Uffelte

Met een opstalverzekering in Uffelte – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis wat te maken heeft met bijvoorbeeldblikseminslag, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld geplante bomen, of bijvoorbeeld de heg. Het is niet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels deze website vergelijk jij direct de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde aanbieders zoals bijv. Zelf, Bovag of Interpolis op prijs en kwaliteit. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Uffelte, gemeente Westerveld, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
(Net) nummer0521 (+31521)
Bewoners 18940
Postcodes7975
WijkenDiever
Plaatsen in de regioverzekering-havelterberg, opstalverzekering-de-schiphorst, polis-ruinerwold, verzekering-stuifzand, woonhuisverzekering-stuifzand en ansen
opstalverzekering-uffelte

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Uffelte, mei 2024

Zo’n woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door bomen die omvallen. Noemenswaardig: Deze verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals het leidingwerk. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek jij waardevolle “losse” items als strijkijzer of een stukke televisie). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Uffelte? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Uffelte, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Uffelte. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, wateroverlast, inbraak en diefstal), dan behoren vooral de dekking en de service uitstekend te werken. Middels onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van partijen zoals Lancyr of De Goudse schommelen tussen €6,75 en €12. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Univé pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (7975) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Benodigde info: type woning, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt vervolgens de beste woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Uffelte? De “normale” polissen variëren tussen de €6,75 tot €11,75. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Regio
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Uffelte? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid) of Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Uffelte.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Westerveld afsluiten? Stap over naar de beste of de meest betaalbare verzekeraar voor omgeving 7975.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Drenthe in mei 2024

 • ZLM Gezinspakket
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen aan te vragen bij de identieke aanbieder. Bij schades rondom je woning, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Een duidelijke nota per maand
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld brand, aanrijding en aanvaring, inbraak, storm (vanaf windkracht 7) of een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, inbraak en diefstal, wateroverlast. Let op: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en glasschade of schade aan de fundering wordt meestal niet gedekt. Verderop tref je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Je kunt ze verzekeren door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. een brandje zit doorgaans in de verzekering. Let op, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  De schuur, overkapping, garage, volière en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige aanbieders stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. beplanting. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

G. Prins, Uffelte (mei 2024)