Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Zwolle

Aan de hand van een opstalverzekering in Zwolle – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw huis die ontstaan zijn door situaties als storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak, wateroverlast. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de keuken, en tevens het kozijn. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van onze vergelijktool vergelijk je online vele opstalverzekeringen van professionele partijen als Univé, Allianz of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Zwolle, gemeente Zwolle, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Netnummer038 (+3138)
Bewoners 124896
Postcodegebieden8000
WijkenBinnenstad
Naburige plaatsenverzekering-Zwijndrecht, opstalverzekering-Zundert, polis-Tiel, verzekeringspakket-Soest, Zuidplas en woonhuisverzekering-Zuidhorn
opstalverzekering-zwolle

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Zwolle, juli 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze dekking is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere het plafond. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals glaswerk of een beschadigde vloer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Zwolle? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Zwolle, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Zwolle. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (onder andere schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal), dan dienen uiteraard de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Geholpen door onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De maandelijkse premies bedrijven zoals Ditzo en Univé schommelen tussen €9,75 – €11,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Huis In Eén Verzekeringen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (8000) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: beschrijving woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft nu de beste opstalverzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Zwolle? De “normale” polissen liggen tussen de €7,75 – €12. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik de voordeligste woonhuisverzekering voor ons huis in Zwolle? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Je vindt pakketten als Turien & Co Inboedelverzekering Premium of juist Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Zwolle.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Zwolle afsluiten? Check de hoogst gewaardeerde of laagst geprijsde aanbieder voor postcodegebied 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045.

Veel gekozen woonverzekeringen in Overijssel in juli 2024

 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Univé Opstalverzekering (AR)
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen af te sluiten bij één maatschappij. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als inbraak, aanrijding en aanvaring, wateroverlast, vandalisme of een omgevallen boom, schroeien of smelten, brand of explosie, vandalisme. Goed om te weten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade door atoomkernreacties, slecht onderhoud, overstromingen, oorlogsgeweld of weersinvloeden, bevroren leidingen, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand vind je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een ingegooide ruit zit vaak niet in de opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n garage, volière, overkapping, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan straatwerk. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Binnenstad, Diezerpoort, Wipstrik, Assendorp, Kamperpoort-Veerallee, Poort van Zwolle, Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek, Aalanden, Vechtlanden, Berkum, Marsweteringlanden, Schelle, Ittersum, Soestweteringlanden.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

Fam. de Wit, Zwolle (juli 2024)