Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Soest

Door middel van een opstalverzekering in Soest (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als inbraak, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, vandalisme. Met opstal bedoelen we alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de bezemkast, of denk aan de gevel. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars als EAG Assuradeuren, Allsecur of Nederlanden van Nu op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Soest, gemeente Soest, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

opstalverzekering-soest

Online woonhuisverzekering vergelijken in Soest, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door ontploffing, blikseminslag, wateroverlast, diefstal. Goed om te weten: Dit type verzekering is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de keuken. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis dek jij waardevolle “losse” items zoals koffiemachine of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Soest? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Soest, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Soest. Op het moment dat er sprake is van schade aan de woning (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, inbraak en diefstal, brand of explosie, blikseminslag), dan dienen uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Middels de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies partijen als InShared of Verzekeruzelf.nl liggen tussen de €9,25 en €14,75. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Unigarant dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (3760) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet vervolgens de relevante opstalverzekeringen die in lijn zijn met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Soest? De doorsnee polissen liggen tussen de €8,75 – €11,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Soest? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Specificeer jouw situatie, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Delta Lloyd Combinatieverzekering of juist Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Soest.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Soest afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor regio 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768.

Bekijk deze woonverzekeringen in Utrecht in april 2024

 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • ANWB Woonpakket Plus
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij eenzelfde verzekeraar. Bij constatering van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, aanrijding en aanvaring en olie, rook en roet, schroeien of smelten, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen, aardbevingen of bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, weersinvloeden en fundering- of glasschade wordt in de regel niet afgedekt. Hierna lees je handige info over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. ontploffing of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Echter, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Zo’n garage, tuinhuisje, overkapping, schuur en andere bijgebouwen worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. bloemen planten. Mogelijk is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg.

‘Betaalbaar, en ruime dekking, prima!

M. Molenaar, Soest (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente