Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leidschendam-Voorburg

Door middel van een opstalverzekering in Leidschendam-Voorburg – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met onder andere inbraak, ontploffing, blikseminslag, diefstal. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Onder andere de stroomvoorziening, en tevens de gevel. Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk jij eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als De Goudse, ASR Verzekeringen of Interpolis op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Leidschendam-Voorburg, gemeente Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
(Net) nummer070 (+3170)
Inwoners 74223
Postcodegebied2270
BuurtenPark
Plaatsen in de buurtverzekering-Leiderdorp, opstalverzekering-Leeuwarden, polis-Langedijk, verzekeringspakket-Kerkrade, Leek en woonhuisverzekering-Lansingerland
opstalverzekering-leidschendam-voorburg

Online woonhuisverzekering vergelijken in Leidschendam-Voorburg, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door blikseminslag, brand, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Noemenswaardig: Deze dekking dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld dakpannen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als schilderijen of een gestolen laptop). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Leidschendam-Voorburg? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Leidschendam-Voorburg, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Leidschendam-Voorburg. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (zoals bijv. door brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, wateroverlast), dan dienen in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van assuradeurs als InShared en REAAL Verzekeringen variëren tussen de €5,25 tot €11,5. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: ANWB polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (2270) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet in de volgende stap de relevante opstalverzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Leidschendam-Voorburg? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,25 tot €14,25. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Leidschendam-Voorburg? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Bovag Inboedelverzekering (Allrisk) of Unigarant Inboedelverzekering. Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Leidschendam-Voorburg.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Leidschendam-Voorburg afsluiten? Vind de meest populaire of gewoon een goedkope maatschappij voor de buurt 2270, 2271, 2272, 2273, 2274, 2275.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • Aegon Inboedel Basis
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten te regelen bij één maatschappij. In het geval van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij elk van buiten komend onheil. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Bijvoorbeeld blikseminslag, brand, inbraak, storm (vanaf windkracht 7) en wateroverlast, schroeien of smelten, een omgevallen boom, blikseminslag. Belangrijk: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van overstromingen, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Onderstaand vind je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. een brandje is vaak inbegrepen. Alleen, een ingegooide ruit valt vaak buiten de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je tuinhuisje, garage, volière, schuur en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Park Veursehout, Prinsenhof, ’t Lien en omgeving, Stompwijk, Leidschendam-Centrum, De Heuvel en omgeving, Damsigt en omgeving, Essesteijn, Voorburg Midden, Bovenveen, Voorburg Noord, Voorburg West.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

K. Smeets, Leidschendam-Voorburg (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente